Studieresor

Studieresa: Oslo

2023-01-13

I höstas var det äntligen dags för studieresa!

Vi åker på studieresa för att vidga våra vyer och inspireras. Ibland finns inspirationen ganska nära, denna gång bara tre timmar bort. Så med sömndruckna ögon och frukostpåsen i handen satte vi oss en torsdag morgon på bussen mot vår kära granne Oslo. Med ett noggrant planerat schema hann vi se mycket av stadens guldkorn och med mobilkameran i högsta hugg förevigade vi dessa och tog med oss hem. Under de senaste decennierna har Oslo genomgått stora förändringar på en stadsplanemässig nivå.

Staden som tidigare präglades av ett mycket biltrafikerat stadsrum som var bortvänt från vattnet, har nu i stort sett blivit bilfritt och öppnar numera upp sig mot Oslofjorden med Havnepromenaden och identitetsstark arkitektur i spetsen. Det är svårt att inte dra paralleller till vårt Göteborg och se fina exempel på hur vi skulle kunna gestalta framöver.

Vill du inspireras av vår resa så är ni varmt välkomna att läsa vår reserapport nedan:

Håll dig uppdaterad

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om spännande projekt, lediga jobb och andra uppdateringar om vad som har hänt i vår studio i Göteborg.